11.24.2012

Tarts mértéket!

Iszol energiaitalt? Tarts mértéket!



HU    Túl sokszor adják hírül mostanában, hogy valaki rosszul lett az energiaitaloktól... Szeretnék mindenkit felvilágosítani, hogy ez NEM ÜDÍTŐ ITAL!! Fel van tüntetve minden dobozon, hogy napi 1-2 doboznál (250ml) nem szabad többet inni!! Ha valaki ezt figyelmen kívül hagyja, persze, hogy rosszul lesz! Ha kávéból innál ugyanekkora mennyiséget, akkor az is kiütne!
Az energia italokban magas, 32mg/100ml koffein tartalom van, ami nem játék! Azért van ennyi, hogy egy doboz egy megfelelő pörgést ad, de túlzott mennyiségben káros, mint minden más amiből nem szabadna sokat!

NE feledjétek, hogy ez is, mint a kávé, vízmegkötő hatású! Ha tudod, hogy edzeni, futni, izzadni fogsz, ne csak 1-2 energiaitalt dobj be, mert még ez is elvonja a vizet a szervezetetből, és kiszáradsz, akármennyire is frissítőnek tűnik egy doboz energia ital! Edzések után ne energiaitalt fogyassz, hanem vizet! Bármely más esetben is, ha iszol egy dobozzal, ne feledd, ez elvonja a vizet a szervezetedből, szóval utána igyál más folyadékot is (víz, rostos ital, stb.).

18 éven aluliaknak a fogyasztása nem ajánlott! Ha mégis iszik egy kiskorú, akkor azt tegye olyan tudattal, hogy nem szabadna, és ráadásul ebből is megvan szabva a napi maximum! Ha valaki ezek után lehúz 2000ml energiaitalt, az vessen magára ha rosszul lesz, ez nem az ital hibája, hanem "user error"!!!

TARTSATOK MÉRTÉKET!!!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése